lördag 2 maj 2009

Recept

Min favorit
Quinnoasallad
1 3/4 dl Quinoa (vit eller röd)
1 Morot
1 Palsternacka
2 stjälkar Selleri
1 knippe Persilja
3 Vitlökslyftor
1/2 dl Rapsolja
3-4 Tomater (tärnas)

1. Koka quinoan enligt receptet på paketet
2. Morot, palsternacka. selleri, vitlök och persilja hackas i en mixer till riskornsstorlek.
3. Fräs quinoan och hacket i en stor gryta
4. Avlsuta med att blanda i de tärnade tomaterna. Rör om och krydda efter smak


Serveras med sallad innehållande;
Valfri sallad
Tomater
Gurka
Rödlök
Galiamelon
Kalamata oliver


samt grillspett av kött, fläsk eller kyckling

Grillkväll

Ikväll har vi haft den äran att få besök av Stefan och hans lilla familj. Det passade verkligen bra, eftersom vi redan hade bestämt att grilla. JÄTTEKUL!

Att det blev en god middag kan jag bara understryka! Lilla knytet Viggo åt och sov till det var dags för dem att åka hem.

Vi pratade om gamla minnen och vi kom på att i vår gamla dator fanns bilder kvar av vår son. Stefan plockade fram datorn och visade en bild från när han gjorde lumpen på Umeå Airport. Vilken snyggingkille!!! WOAOHh!!!
Tyvärr delar han inte med sig till fler!!?? Pilutta er!!!.

Stefan fick i ala fall med sig lite av hans saker från det han var liten. Bl.a den första bilen och första flygplanet. Det är härligt med minnen!!

Nu spricker kaprifolen ut


Ännu en vacker dag som började med att vi efter frukost tog en cykeltur till Nolias storloppis där vi gick runt och tänkte fynda. Jag hittade en anka med tillhörande kruka i keramik, samt en blomsterkorg av metall, som jag tycker blir en fin prydnad i trädgården.

Efter det vandrade vi på stan och jag köpte nytt tyg till gardiner i köket och ett blommigt tyg till en klänning som jag ev. ska ha på Erika och Lars bröllop.

Jag mår så gott när jag ser att Kaprifolen håller på att slå ut och den sista snön håller på att försvinna från vår tomt. Vi hade väl förhoppning om att altanerna skulle ha torkat efter altantvätten som Tommy gjorde på Valborgsmässaftonens morgon, men det är fortfarande fuktigt så vi har inte kunnat behandla altanerna än och därmed inte fått ut alla trädgårdsmöblerna heller. Men nu är det nära!

Ikväll har vi tänkt grilla. Det blir grillspett med en egenhändigt komponerad Quinnoasallad och till detta grönpepparsås.